Aardappels koken in de magnetron

Aardappels koken in de magnetron

De magnetron is een handig keukenapparaat dat veel gebruikt wordt voor het opwarmen van voedsel. Maar wist je dat je ook aardappels kunt koken in de magnetron? Het is een snelle en gemakkelijke manier om aardappels te bereiden, zonder dat je een pan met water op het fornuis hoeft te zetten. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je aardappels kunt koken in de magnetron en geven we je enkele handige tips.

Benodigdheden

Voordat je begint met het koken van aardappels in de magnetron, zijn er een paar benodigdheden die je nodig hebt:

 • Aardappels
 • Een magnetronbestendige schaal of bord
 • Water
 • Zout (optioneel)
 • Een vork of mes
 • Folie of een magnetrondeksel (optioneel)

Stappenplan

Volg deze stappen om aardappels te koken in de magnetron:

 1. Begin met het wassen van de aardappels onder stromend water. Verwijder eventuele vuil of oneffenheden van de schil.
 2. Prik met een vork of mes enkele gaatjes in de aardappels. Dit voorkomt dat de aardappels tijdens het koken exploderen.
 3. Plaats de aardappels in de magnetronbestendige schaal of op het bord. Zorg ervoor dat de aardappels elkaar niet raken, zodat ze gelijkmatig kunnen koken.
 4. Voeg een beetje water toe aan de schaal. Dit zorgt ervoor dat de aardappels stomen tijdens het koken.
 5. Als je wilt, kun je ook wat zout toevoegen aan het water voor extra smaak.
 6. Bedek de schaal met folie of gebruik een magnetrondeksel om het vocht vast te houden. Dit helpt de aardappels sneller te koken.
 7. Plaats de schaal in de magnetron en stel de gewenste kooktijd in. De kooktijd varieert afhankelijk van de grootte en het vermogen van je magnetron. Een gemiddelde kooktijd is ongeveer 8-12 minuten op vol vermogen.
 8. Halverwege de kooktijd kun je de aardappels omdraaien om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden.
 9. Controleer na de kooktijd of de aardappels gaar zijn. Dit kun je doen door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk in de aardappel glijdt, zijn ze klaar. Zo niet, plaats ze dan terug in de magnetron en kook ze nog een paar minuten.
 10. Haal de aardappels voorzichtig uit de magnetron, want ze zullen erg heet zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Tips

Om het koken van aardappels in de magnetron nog gemakkelijker te maken, hebben we enkele handige tips voor je:

 • Gebruik aardappels van vergelijkbare grootte, zodat ze gelijkmatig koken.
 • Als je geen magnetrondeksel hebt, kun je ook een magnetronbestendig bord of een omgekeerd bord gebruiken om de schaal af te dekken.
 • Experimenteer met de kooktijd om de perfecte gaarheid te bereiken. Elke magnetron is anders, dus het kan even duren voordat je de ideale kooktijd hebt gevonden.
 • Voeg na het koken van de aardappels je favoriete toppings toe, zoals boter, zure room, kaas of kruiden, om ze nog smaakvoller te maken.

Met deze eenvoudige stappen en handige tips kun je gemakkelijk aardappels koken in de magnetron. Het bespaart tijd en moeite, en je krijgt nog steeds heerlijk gekookte aardappels. Probeer het eens uit en geniet van een snelle en smakelijke maaltijd!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht