Aardappels koken magnetron

Aardappels koken magnetron

De magnetron is een handig keukenapparaat dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Een van de vele toepassingen is het koken van aardappels. In dit artikel zullen we bespreken hoe je aardappels kunt koken in de magnetron en welke stappen je moet volgen voor het beste resultaat.

Benodigdheden

Voordat je begint met het koken van aardappels in de magnetron, zijn er een paar benodigdheden die je nodig hebt:

 • Aardappels
 • Een magnetronbestendige schaal
 • Water
 • Zout (optioneel)
 • Een vork of een mes

Stappenplan

Volg deze stappen om aardappels te koken in de magnetron:

 1. Begin met het wassen van de aardappels onder stromend water. Verwijder eventuele vuil of oneffenheden van de schil.
 2. Prik met een vork of een mes een paar gaatjes in de aardappels. Dit voorkomt dat ze tijdens het koken exploderen.
 3. Plaats de aardappels in de magnetronbestendige schaal en voeg voldoende water toe om de aardappels te bedekken. Voeg indien gewenst een snufje zout toe voor extra smaak.
 4. Dek de schaal af met een magnetronbestendig deksel of gebruik magnetronfolie om de aardappels af te dekken. Dit helpt om de stoom vast te houden en de kooktijd te verkorten.
 5. Zet de schaal in de magnetron en stel de gewenste kooktijd in. De kooktijd varieert afhankelijk van de grootte en het vermogen van je magnetron. Over het algemeen duurt het ongeveer 8-12 minuten om aardappels gaar te koken in de magnetron.
 6. Controleer na de ingestelde kooktijd of de aardappels gaar zijn. Dit kun je doen door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk in de aardappel glijdt, zijn ze klaar. Zo niet, plaats ze dan terug in de magnetron en kook ze nog een paar minuten.
 7. Haal de schaal voorzichtig uit de magnetron, aangezien deze erg heet kan zijn. Gebruik ovenwanten of een keukendoek om je handen te beschermen.
 8. Laat de aardappels een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat ze iets steviger worden en gemakkelijker te hanteren zijn.

Tips en variaties

Hier zijn een paar tips en variaties om je aardappels nog lekkerder te maken:

 • Voeg kruiden toe aan het kookwater, zoals rozemarijn, tijm of knoflook, om extra smaak aan de aardappels te geven.
 • Experimenteer met verschillende soorten aardappels, zoals vastkokende of kruimige aardappels, om te ontdekken welke je het lekkerst vindt.
 • Als je van een krokante buitenkant houdt, kun je de aardappels na het koken nog even in de oven bakken op een hoge temperatuur.
 • Voeg gesneden groenten toe aan de schaal om een complete maaltijd te bereiden in de magnetron.

Met deze eenvoudige stappen en handige tips kun je gemakkelijk aardappels koken in de magnetron. Het is een snelle en handige manier om een heerlijke bijgerecht te bereiden. Probeer het zelf en geniet van perfect gekookte aardappels in een mum van tijd!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht