Aardappels Magnetron

Aardappels Magnetron

De aardappels magnetron is een handige en snelle manier om aardappels te bereiden. Met behulp van de magnetron kun je binnen enkele minuten heerlijke aardappels op tafel zetten. In dit artikel zullen we bespreken hoe je aardappels kunt bereiden in de magnetron, welke soorten aardappels het meest geschikt zijn en enkele handige tips en trucs om het beste resultaat te behalen.

Aardappels bereiden in de magnetron

Om aardappels te bereiden in de magnetron, begin je met het wassen van de aardappels onder stromend water. Verwijder eventuele oneffenheden en snijd de aardappels indien gewenst in kleinere stukken. Prik vervolgens enkele gaatjes in de aardappels met een vork, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het koken.

Plaats de aardappels in een magnetronbestendige schaal en dek deze af met een magnetrondeksel of magnetronfolie. Dit zorgt ervoor dat de stoom wordt vastgehouden en de aardappels gelijkmatig worden gekookt. Zet de schaal in de magnetron en stel de gewenste tijd in. Over het algemeen hebben aardappels ongeveer 8-10 minuten nodig om gaar te worden in de magnetron, afhankelijk van de grootte en het vermogen van je magnetron.

Halverwege de kooktijd is het raadzaam om de aardappels even om te draaien, zodat ze gelijkmatig garen. Controleer na de aangegeven tijd of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de aardappel glijdt, zijn ze klaar om te serveren. Zo niet, plaats ze dan terug in de magnetron en kook ze nog een paar minuten langer.

Geschikte aardappels voor de magnetron

Niet alle aardappels zijn even geschikt om te bereiden in de magnetron. Over het algemeen zijn vastkokende aardappels het meest geschikt, omdat ze stevig blijven tijdens het koken. Voorbeelden van vastkokende aardappels zijn de Nicola, Charlotte en Roseval. Deze aardappels behouden hun vorm en structuur, zelfs na het koken in de magnetron.

Meelige aardappels, zoals de Bintje, zijn minder geschikt voor de magnetron. Deze aardappels hebben een kruimige structuur en vallen gemakkelijk uit elkaar tijdens het koken. Hierdoor kunnen ze een papperige textuur krijgen in de magnetron. Het is echter mogelijk om meelige aardappels te gebruiken als je ze in kleinere stukken snijdt en korter kooktijd aanhoudt.

Tips en trucs voor het beste resultaat

Om het beste resultaat te behalen bij het bereiden van aardappels in de magnetron, zijn hier enkele handige tips en trucs:

  • Gebruik een magnetronbestendige schaal met een deksel of magnetronfolie om de stoom vast te houden en de aardappels gelijkmatig te koken.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken, zodat ze gelijkmatig garen.
  • Voeg een beetje water toe aan de schaal voordat je de aardappels in de magnetron plaatst. Dit helpt om de aardappels vochtig te houden tijdens het koken.
  • Experimenteer met kruiden en specerijen om de smaak van de aardappels te versterken. Voeg bijvoorbeeld knoflookpoeder, paprikapoeder of gedroogde kruiden toe voordat je de aardappels in de magnetron plaatst.
  • Laat de aardappels enkele minuten rusten nadat ze uit de magnetron komen. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig kunnen nagaren en de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Met deze tips en trucs kun je binnen no-time heerlijke aardappels bereiden in de magnetron. Het is een snelle en gemakkelijke manier om een bijgerecht toe te voegen aan je maaltijd. Probeer het zelf en ontdek hoe handig de aardappels magnetron kan zijn!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht