Asperges Magnetron

Asperges Magnetron

Asperges zijn een heerlijke groente die op verschillende manieren bereid kunnen worden. Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om asperges te koken, is in de magnetron. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je perfect gekookte asperges kunt bereiden met behulp van een magnetron.

Benodigdheden:

  • 500 gram asperges
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Water
  • Magnetronbestendige schaal
  • Folie

Stappenplan:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het wassen van de asperges onder koud water. Snijd ongeveer 1-2 centimeter van de onderkant van elke asperge af. Dit deel kan houtachtig zijn en niet lekker om te eten. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller vanaf ongeveer 3 centimeter onder de kop naar beneden. Dit zorgt ervoor dat de asperges zacht en smaakvol worden.

Stap 2: Magnetronbestendige schaal

Neem een magnetronbestendige schaal en plaats de asperges erin. Voeg een beetje water toe aan de schaal, ongeveer 2-3 eetlepels. Dit zal helpen om de asperges te stomen terwijl ze in de magnetron worden gekookt.

Stap 3: Kruiden en boter

Voeg naar smaak zout, peper en een klontje boter toe aan de asperges. Dit zal de smaak versterken en de asperges een heerlijke botersmaak geven. Je kunt ook experimenteren met andere kruiden en specerijen, zoals knoflookpoeder of citroensap, om de smaak aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Stap 4: Afdekken met folie

Bedek de schaal met folie om de asperges te bedekken. Dit helpt om de stoom vast te houden en de asperges gelijkmatig te koken. Zorg ervoor dat de folie goed is afgedicht om te voorkomen dat de stoom ontsnapt.

Stap 5: Magnetroninstellingen

Plaats de schaal met asperges in de magnetron en stel de magnetron in op een gemiddeld vermogen. Kook de asperges gedurende 5-7 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn door er met een vork in te prikken. De asperges moeten zacht zijn, maar nog steeds een beetje knapperig.

Stap 6: Serveren

Haal de schaal voorzichtig uit de magnetron en verwijder de folie. Serveer de asperges direct terwijl ze nog warm zijn. Je kunt ze serveren als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als onderdeel van een salade. Asperges zijn ook heerlijk met een klontje gesmolten boter eroverheen gegoten.

Met dit eenvoudige stappenplan kun je binnen enkele minuten genieten van perfect gekookte asperges uit de magnetron. Het is een snelle en handige manier om deze heerlijke groente te bereiden, vooral wanneer je weinig tijd hebt. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe gemakkelijk en smaakvol asperges uit de magnetron kunnen zijn!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht