Broccoli stomen in de magnetron

Broccoli is een groente die bekend staat om zijn vele gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, vezels en antioxidanten. Een van de beste manieren om broccoli te bereiden, is door het te stomen. Stomen behoudt namelijk de voedingswaarde en de knapperige textuur van de groente. En het goede nieuws is dat je broccoli ook kunt stomen in de magnetron! In dit artikel zullen we je laten zien hoe je dit kunt doen.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, zijn er een paar dingen die je nodig hebt om broccoli te stomen in de magnetron:

 • Broccoli – zorg ervoor dat je verse broccoli gebruikt voor de beste smaak en textuur.
 • Een magnetronbestendige kom – kies een kom die groot genoeg is om de broccoli in te plaatsen en die geschikt is voor gebruik in de magnetron.
 • Water – je hebt een beetje water nodig om de broccoli te stomen.
 • Zout en peper (optioneel) – je kunt wat zout en peper toevoegen voor extra smaak.

Stappenplan

Volg deze eenvoudige stappen om broccoli te stomen in de magnetron:

 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verwijder eventueel de dikke stelen en snijd ze in dunne plakjes.
 2. Plaats de broccoli in de magnetronbestendige kom.
 3. Voeg een beetje water toe aan de kom. Ongeveer 2 eetlepels water is voldoende.
 4. Bedek de kom met een magnetronbestendig deksel of gebruik een magnetronbestendige plasticfolie om de kom af te dekken. Zorg ervoor dat er een kleine opening is om stoom te laten ontsnappen.
 5. Plaats de kom in de magnetron en stoom de broccoli op hoog vermogen gedurende 3-4 minuten. De exacte tijd kan variëren, afhankelijk van de kracht van je magnetron en de gewenste gaarheid van de broccoli.
 6. Controleer na 3-4 minuten of de broccoli gaar is. Prik er met een vork in om te zien of de roosjes zacht zijn. Als de broccoli nog te hard is, plaats je de kom terug in de magnetron en stoom je het nog een minuutje verder.
 7. Haal de kom voorzichtig uit de magnetron, verwijder het deksel of de plasticfolie en laat de stoom ontsnappen.
 8. Breng de gestoomde broccoli op smaak met zout en peper, indien gewenst.

Voordelen van broccoli stomen in de magnetron

Het stomen van broccoli in de magnetron heeft verschillende voordelen:

 • Snel en gemakkelijk – het stomen van broccoli in de magnetron is een snelle en gemakkelijke manier om deze groente te bereiden. Het duurt slechts enkele minuten en je hebt geen speciale apparatuur nodig.
 • Behoud van voedingsstoffen – stomen is een van de gezondste manieren om groenten te bereiden, omdat het de voedingsstoffen behoudt. Door broccoli in de magnetron te stomen, behoud je de vitamines en mineralen die van nature in de groente aanwezig zijn.
 • Knapperige textuur – het stomen van broccoli in de magnetron zorgt ervoor dat de groente zijn knapperige textuur behoudt. Het wordt niet papperig of te zacht, zoals soms het geval kan zijn bij andere kookmethoden.
 • Veelzijdigheid – gestoomde broccoli kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt het toevoegen aan salades, roerbakgerechten, pasta’s of gewoon als bijgerecht serveren.

Conclusie

Broccoli stomen in de magnetron is een eenvoudige en gezonde manier om deze groente te bereiden. Met slechts een paar minuten in de magnetron behoud je de voedingswaarde en de knapperige textuur van de broccoli. Probeer het eens uit en geniet van deze heerlijke groente boordevol gezondheidsvoordelen!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht