Chocolade smelten in magnetron

Chocolade smelten in magnetron

Chocolade smelten in de magnetron is een snelle en gemakkelijke manier om gesmolten chocolade te krijgen voor verschillende toepassingen, zoals het maken van desserts, het decoreren van taarten of het dippen van fruit. Het is een handige methode die minder tijd en moeite kost dan traditionele methoden zoals au bain-marie. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je chocolade kunt smelten in de magnetron en enkele handige tips en trucs om het proces soepel te laten verlopen.

Benodigdheden

Voordat je begint met het smelten van chocolade in de magnetron, zijn er een paar benodigdheden die je nodig hebt:

 • Een magnetronbestendige kom
 • Een hittebestendige spatel of lepel
 • Chocolade (in blokjes of gehakt)

Stappen om chocolade te smelten in de magnetron

Volg deze eenvoudige stappen om chocolade succesvol te smelten in de magnetron:

 1. Plaats de chocolade in de magnetronbestendige kom. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om de chocolade goed te kunnen roeren.
 2. Zet de kom in de magnetron en stel de magnetron in op een laag vermogen, bijvoorbeeld 50%.
 3. Verwarm de chocolade gedurende 30 seconden.
 4. Haal de kom uit de magnetron en roer de chocolade goed door met een hittebestendige spatel of lepel. Dit helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomt dat de chocolade verbrandt.
 5. Plaats de kom terug in de magnetron en herhaal de verwarmings- en roerstappen totdat de chocolade volledig is gesmolten. Houd er rekening mee dat de exacte tijd kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid en het type chocolade dat je gebruikt.

Tips en trucs

Hier zijn enkele handige tips en trucs om het smelten van chocolade in de magnetron probleemloos te laten verlopen:

 • Gebruik altijd een magnetronbestendige kom om te voorkomen dat de kom smelt of beschadigd raakt tijdens het smeltproces.
 • Snijd de chocolade in kleine stukjes of hak het fijn voordat je het in de magnetron plaatst. Dit helpt de chocolade gelijkmatig te smelten en voorkomt dat sommige stukjes verbranden terwijl andere nog niet gesmolten zijn.
 • Roer de chocolade regelmatig door tijdens het smelten om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt verwarmd. Dit voorkomt ook dat de chocolade aan de kom blijft plakken en verbrandt.
 • Als de chocolade niet volledig is gesmolten na de eerste verwarmingscyclus, verminder dan de verwarmingstijd en controleer de chocolade regelmatig om te voorkomen dat het oververhit raakt.
 • Voeg geen water of andere vloeistoffen toe aan de chocolade tijdens het smelten, omdat dit kan resulteren in een korrelige textuur.
 • Laat de gesmolten chocolade een paar minuten afkoelen voordat je het gebruikt, zodat het iets dikker wordt en beter hanteerbaar is.

Met deze eenvoudige stappen en handige tips kun je gemakkelijk chocolade smelten in de magnetron. Het is een snelle en handige methode die je tijd en moeite bespaart. Experimenteer met verschillende soorten chocolade en geniet van het maken van heerlijke desserts en creatieve traktaties!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht