Chocolade smelten in de magnetron: een snelle en eenvoudige methode

Chocolade smelten in de magnetron is een handige en snelle manier om chocolade te smelten voor verschillende doeleinden. Of je nu chocolade wilt smelten voor het maken van bonbons, het decoreren van taarten of het maken van chocoladesaus, de magnetron biedt een efficiënte oplossing. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het smelten van chocolade in de magnetron, inclusief handige tips en trucs.

Waarom chocolade smelten in de magnetron?

Chocolade smelten in de magnetron heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele methoden zoals au bain-marie. Ten eerste is het veel sneller. In plaats van een pan met water op het vuur te zetten en te wachten tot het water kookt, kun je de magnetron gebruiken om de chocolade binnen enkele minuten te smelten. Dit is vooral handig als je weinig tijd hebt of als je last-minute een dessert wilt maken.

Ten tweede is het smelten van chocolade in de magnetron ook eenvoudiger. Je hebt geen speciale apparatuur nodig, alleen een magnetronbestendige kom en een magnetron. Dit maakt het een toegankelijke methode voor iedereen, zelfs als je geen ervaren kok bent.

Hoe chocolade smelten in de magnetron?

Om chocolade te smelten in de magnetron, volg je de volgende stappen:

 1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een magnetronbestendige kom.
 2. Zet de kom in de magnetron en verwarm de chocolade op een lage stand, bijvoorbeeld 50% vermogen.
 3. Verwarm de chocolade in intervallen van 30 seconden en roer tussendoor goed door. Dit voorkomt dat de chocolade verbrandt.
 4. Herhaal dit proces totdat de chocolade volledig gesmolten is en een gladde consistentie heeft.

Het is belangrijk om de chocolade niet te lang in de magnetron te verwarmen, omdat dit kan leiden tot verbranding. Door de chocolade in intervallen te verwarmen en regelmatig te roeren, kun je dit voorkomen.

Tips en trucs voor het smelten van chocolade in de magnetron

Om het smelten van chocolade in de magnetron zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele handige tips en trucs voor je op een rijtje gezet:

 • Gebruik altijd een magnetronbestendige kom om de chocolade in te smelten. Glas of keramiek werkt het beste.
 • Breek de chocolade in kleine stukjes voordat je het in de magnetron doet. Dit zorgt voor een gelijkmatige smelting.
 • Verwarm de chocolade altijd op een lage stand, bijvoorbeeld 50% vermogen. Dit voorkomt dat de chocolade verbrandt.
 • Roer de chocolade regelmatig door tijdens het verwarmen. Dit zorgt voor een gelijkmatige smelting en voorkomt verbranding.
 • Voeg eventueel een klein beetje boter of room toe aan de chocolade om de consistentie te verbeteren.

Met deze tips en trucs kun je gemakkelijk en snel chocolade smelten in de magnetron zonder problemen.

Wat kun je doen met gesmolten chocolade?

Gesmolten chocolade biedt talloze mogelijkheden voor het maken van heerlijke desserts en lekkernijen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Maak zelfgemaakte bonbons door gesmolten chocolade in vormpjes te gieten en te laten afkoelen.
 • Decoreer taarten, cupcakes of koekjes met gesmolten chocolade door deze in een spuitzak te doen en mooie patronen te maken.
 • Maak chocoladesaus door gesmolten chocolade te mengen met een beetje room en eventueel wat suiker.
 • Doop fruit, marshmallows of koekjes in gesmolten chocolade voor een heerlijke traktatie.

De mogelijkheden zijn eindeloos en het smelten van chocolade in de magnetron opent de deur naar een wereld van heerlijke creaties.

Conclusie

Het smelten van chocolade in de magnetron is een snelle, eenvoudige en toegankelijke methode om chocolade te smelten voor verschillende doeleinden. Met de juiste techniek en enkele handige tips en trucs kun je binnen enkele minuten genieten van gesmolten chocolade. Of je nu bonbons wilt maken, taarten wilt decoreren of chocoladesaus wilt bereiden, de magnetron biedt een efficiënte oplossing. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek de heerlijke wereld van gesmolten chocolade!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht