Ei koken in magnetron: snel en gemakkelijk

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om eieren te koken? Dan is het koken van eieren in de magnetron misschien wel de oplossing voor jou. Met deze methode kun je binnen enkele minuten perfect gekookte eieren bereiden, zonder gedoe met pannen en kokend water. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je eieren kunt koken in de magnetron, zodat je snel kunt genieten van een heerlijk ontbijt of een gezonde snack.

Waarom eieren koken in de magnetron?

Het koken van eieren in de magnetron heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een snelle methode. Terwijl het koken van eieren op het fornuis enkele minuten kan duren, kun je met de magnetronmethode binnen 2-4 minuten gekookte eieren hebben. Dit is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of graag snel een maaltijd willen bereiden.

Ten tweede is het koken van eieren in de magnetron ook gemakkelijk. Je hebt geen pannen met kokend water nodig, wat het risico op morsen en verbranden vermindert. Bovendien hoef je niet te wachten tot het water kookt voordat je de eieren kunt toevoegen. Met de magnetronmethode kun je direct beginnen met koken.

Daarnaast is het koken van eieren in de magnetron ook handig als je geen fornuis tot je beschikking hebt. Misschien ben je op vakantie, in een studentenkamer of op je werk, waar geen kookgelegenheid is. Met een magnetron kun je toch genieten van een heerlijk gekookt ei, zonder dat je een volledige keuken nodig hebt.

Hoe kook je eieren in de magnetron?

Om eieren te koken in de magnetron, volg je de onderstaande stappen:

 1. Neem een magnetronbestendige kom en vul deze met water. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om de eieren volledig onder te dompelen.
 2. Voeg een snufje zout toe aan het water. Dit helpt bij het voorkomen van barsten in de eierschaal.
 3. Plaats de eieren voorzichtig in de kom met water. Zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn.
 4. Plaats de kom in de magnetron en dek deze af met een magnetronbestendig deksel of een magnetronfolie. Dit voorkomt spatten en houdt de stoom vast, wat helpt bij het gelijkmatig koken van de eieren.
 5. Stel de magnetron in op een hoge stand en kook de eieren gedurende 2-4 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Houd er rekening mee dat de kooktijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van je magnetron.
 6. Haal de kom voorzichtig uit de magnetron en laat deze even staan voordat je de eieren eruit haalt. De eieren zullen nog heet zijn, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.
 7. Om de eieren te pellen, tik je ze voorzichtig op een hard oppervlak om kleine barstjes te creëren. Pel de eieren vervolgens onder stromend water om het proces te vergemakkelijken.

Tips voor het koken van eieren in de magnetron

Om ervoor te zorgen dat je eieren perfect gekookt zijn, zijn hier enkele handige tips:

 • Experimenteer met de kooktijd om de gewenste gaarheid te bereiken. Begin met 2 minuten en voeg indien nodig extra tijd toe.
 • Voeg een beetje azijn toe aan het water om te voorkomen dat de eieren barsten.
 • Gebruik een magnetronbestendig deksel of magnetronfolie om spatten te voorkomen en de stoom vast te houden.
 • Laat de eieren even staan voordat je ze uit de magnetron haalt, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
 • Gebruik een tang of een lepel om de hete kom uit de magnetron te halen om brandwonden te voorkomen.

Conclusie

Het koken van eieren in de magnetron is een snelle, gemakkelijke en handige methode om eieren te bereiden. Met slechts een paar minuten in de magnetron kun je genieten van perfect gekookte eieren, zonder gedoe met pannen en kokend water. Volg de bovenstaande stappen en tips om ervoor te zorgen dat je eieren elke keer weer heerlijk zijn. Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig het is om eieren te koken in de magnetron!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht