Eieren koken in de magnetron: een snelle en handige methode

Als je op zoek bent naar een snelle en handige manier om eieren te koken, dan is de magnetron een uitstekende optie. Het koken van eieren in de magnetron is een populaire methode geworden, omdat het veel tijd bespaart en minder rommelig is dan traditioneel koken op het fornuis. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je eieren kunt koken in de magnetron en geven we je enkele handige tips en trucs om het beste resultaat te krijgen.

Waarom eieren koken in de magnetron?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om eieren in de magnetron te koken. Ten eerste is het een snelle methode. Het duurt meestal maar een paar minuten om een ei in de magnetron te koken, terwijl het op het fornuis veel langer kan duren. Dit is vooral handig als je haast hebt of als je gewoon geen zin hebt om te wachten.

Ten tweede is het koken van eieren in de magnetron minder rommelig. Je hoeft geen potten met kokend water te gebruiken, wat betekent dat er minder kans is op morsen en ongelukken. Bovendien hoef je geen extra afwas te doen, omdat je het ei rechtstreeks in de magnetron kunt koken.

Ten slotte is het koken van eieren in de magnetron ook handig als je geen fornuis tot je beschikking hebt. Misschien ben je op vakantie, in een studentenkamer of op kantoor, waar je geen toegang hebt tot een keuken. In dat geval is de magnetron een geweldige oplossing om toch een lekker gekookt ei te kunnen eten.

Hoe eieren koken in de magnetron?

Het koken van eieren in de magnetron is eigenlijk heel eenvoudig. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

 1. Neem een magnetronbestendige kom en vul deze met water. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om het ei volledig onder te dompelen.
 2. Plaats het ei voorzichtig in de kom met water. Zorg ervoor dat het ei volledig bedekt is met water.
 3. Plaats de kom in de magnetron en dek deze af met een magnetronbestendig deksel of een magnetronbestendige plastic folie. Dit voorkomt dat het ei explodeert tijdens het koken.
 4. Stel de magnetron in op de gewenste kooktijd. Voor een zachtgekookt ei is 4-5 minuten meestal voldoende, terwijl je voor een hardgekookt ei ongeveer 7-8 minuten moet koken.
 5. Haal de kom voorzichtig uit de magnetron en laat het ei even afkoelen voordat je het uit het water haalt. Het ei zal nog steeds erg heet zijn, dus wees voorzichtig.
 6. Pel het ei en geniet van je perfect gekookte ei!

Tips en trucs voor het beste resultaat

Om het beste resultaat te krijgen bij het koken van eieren in de magnetron, zijn hier enkele handige tips en trucs:

 • Prik een klein gaatje in de bovenkant van het ei voordat je het in de magnetron plaatst. Dit voorkomt dat het ei explodeert tijdens het koken.
 • Voeg een snufje zout toe aan het water voordat je het ei toevoegt. Dit helpt bij het pellen van het ei en voegt wat extra smaak toe.
 • Experimenteer met de kooktijd om de gewenste consistentie van het ei te bereiken. Als je een zachter ei wilt, verminder dan de kooktijd en als je een harder ei wilt, verleng dan de kooktijd.
 • Laat het ei na het koken even rusten voordat je het pelt. Dit maakt het pellen gemakkelijker en voorkomt dat het ei uit elkaar valt.
 • Gebruik altijd een magnetronbestendige kom en deksel om ervoor te zorgen dat er geen schade aan je magnetron ontstaat.

Conclusie

Het koken van eieren in de magnetron is een snelle, handige en minder rommelige methode om eieren te koken. Met de juiste techniek en een paar handige tips en trucs kun je binnen enkele minuten genieten van een perfect gekookt ei. Of je nu haast hebt, geen fornuis tot je beschikking hebt of gewoon op zoek bent naar een alternatieve kookmethode, de magnetron is een geweldige optie. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe gemakkelijk en lekker het is om eieren te koken in de magnetron!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht