Gekookt ei magnetron

Gekookt ei magnetron

Een gekookt ei is een heerlijke en voedzame toevoeging aan je ontbijt of lunch. Het is een veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren bereid kan worden. Een van de snelste en handigste manieren om een gekookt ei te maken, is door gebruik te maken van de magnetron. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van een gekookt ei in de magnetron.

Benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Eieren
 • Een magnetronbestendige kom
 • Water
 • Zout en peper (optioneel)
 • Een vork of prikker

Stappenplan

Volg deze stappen om een perfect gekookt ei in de magnetron te maken:

 1. Neem een magnetronbestendige kom en vul deze met water. Zorg ervoor dat het water de eieren volledig bedekt.
 2. Voeg een snufje zout en peper toe aan het water voor extra smaak. Dit is optioneel en kan naar eigen voorkeur worden gedaan.
 3. Plaats de eieren voorzichtig in de kom met water. Zorg ervoor dat ze niet breken.
 4. Prik met een vork of prikker een klein gaatje in de bovenkant van elk ei. Dit voorkomt dat de eieren exploderen tijdens het koken in de magnetron.
 5. Dek de kom af met een magnetronbestendig deksel of een magnetronbestendige plasticfolie. Dit voorkomt spatten en houdt de stoom vast, waardoor de eieren gelijkmatig kunnen koken.
 6. Zet de kom in de magnetron en stel de tijd in op ongeveer 6 minuten voor zachte eieren en 8-9 minuten voor hardgekookte eieren. De exacte tijd kan variëren, afhankelijk van de kracht van je magnetron en de gewenste gaarheid van het ei.
 7. Start de magnetron en laat de eieren koken. Zorg ervoor dat je de magnetron in de gaten houdt om eventuele overkoken te voorkomen.
 8. Wanneer de gewenste kooktijd is bereikt, haal je de kom voorzichtig uit de magnetron. Wees voorzichtig, want de kom en de eieren kunnen erg heet zijn.
 9. Laat de eieren een paar minuten afkoelen voordat je ze uit de kom haalt. Dit maakt het gemakkelijker om de schaal te verwijderen.
 10. Pel de eieren voorzichtig en spoel ze af onder koud water om eventuele restjes schaal te verwijderen.
 11. Je gekookte eieren zijn nu klaar om te worden gegeten! Serveer ze op toast, in een salade of gewoon als een gezonde snack.

Tips en variaties

Hier zijn enkele handige tips en variaties om je gekookte eieren nog lekkerder te maken:

 • Voeg kruiden of specerijen toe aan het water voor extra smaak. Denk aan paprikapoeder, kerriepoeder of gedroogde kruiden zoals tijm of oregano.
 • Experimenteer met de kooktijd om de gewenste gaarheid van het ei te bereiken. Als je van zachte dooiers houdt, kun je de kooktijd verkorten. Voor hardgekookte eieren kun je de kooktijd verlengen.
 • Voeg gesneden groenten, zoals paprika of lente-ui, toe aan het water voor extra smaak en voedingsstoffen.
 • Probeer verschillende soorten eieren, zoals kwarteleitjes, voor een leuke en smakelijke variatie.

Met deze eenvoudige stappen en handige tips kun je snel en gemakkelijk een gekookt ei in de magnetron bereiden. Het is een handige methode voor drukke ochtenden of wanneer je geen fornuis tot je beschikking hebt. Geniet van je heerlijke gekookte eieren!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht