Groenten stomen magnetron

Groenten stomen magnetron

Stomen is een gezonde manier om groenten te bereiden. Het behoudt de voedingsstoffen en zorgt ervoor dat de groenten hun smaak en textuur behouden. Een handige manier om groenten te stomen is met behulp van een magnetron. In dit artikel zullen we bespreken hoe je groenten kunt stomen in de magnetron en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Voordelen van groenten stomen in de magnetron

Stomen van groenten in de magnetron heeft verschillende voordelen:

 • Het is snel: Groenten stomen in de magnetron is veel sneller dan traditionele stoommethoden. Je kunt binnen enkele minuten genieten van gestoomde groenten.
 • Het is gemakkelijk: Het stomen van groenten in de magnetron vereist geen ingewikkelde apparatuur of speciale vaardigheden. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om gezonde maaltijden te bereiden.
 • Het behoudt voedingsstoffen: Stomen is een van de gezondste kookmethoden, omdat het de voedingsstoffen in groenten behoudt. Door groenten in de magnetron te stomen, kun je er zeker van zijn dat je alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • Het behoudt smaak en textuur: Groenten gestoomd in de magnetron behouden hun natuurlijke smaak en textuur. Ze worden niet te zacht of papperig, maar behouden hun knapperigheid en frisheid.
 • Het is energiezuinig: Stomen in de magnetron is energiezuiniger dan andere kookmethoden, zoals koken op het fornuis. Dit betekent dat je niet alleen gezond eet, maar ook het milieu helpt.

Hoe groenten te stomen in de magnetron

Om groenten te stomen in de magnetron, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Was de groenten grondig en snijd ze in gelijkmatige stukken. Dit zorgt ervoor dat de groenten gelijkmatig stomen.
 2. Plaats de groenten in een magnetronbestendige kom. Voeg een kleine hoeveelheid water toe, ongeveer 2 eetlepels per 500 gram groenten.
 3. Dek de kom af met een magnetronbestendig deksel of magnetronfolie. Dit helpt de stoom binnen te houden en de groenten gelijkmatig te stomen.
 4. Plaats de kom in de magnetron en stel de tijd in op basis van de groenten die je stoomt. Over het algemeen duurt het ongeveer 3-5 minuten om groenten in de magnetron te stomen.
 5. Controleer na de aangegeven tijd of de groenten gaar zijn. Prik er met een vork in om te zien of ze zacht zijn. Als ze nog stevig zijn, plaats ze dan terug in de magnetron en stoom ze nog een minuut of twee.
 6. Haal de kom voorzichtig uit de magnetron, verwijder het deksel of de folie en laat de stoom ontsnappen. Wees voorzichtig, want de stoom kan heet zijn.
 7. Je gestoomde groenten zijn nu klaar om te serveren. Breng ze op smaak met kruiden, olijfolie of een saus naar keuze.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk genieten van gezonde gestoomde groenten rechtstreeks uit je magnetron.

Welke groenten zijn geschikt om te stomen in de magnetron?

Bijna alle groenten kunnen gestoomd worden in de magnetron. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Broccoli
 • Wortelen
 • Bloemkool
 • Sperziebonen
 • Asperges
 • Paprika
 • Spinazie
 • Snijbiet
 • En nog veel meer!

Experimenteer met verschillende groenten en ontdek welke combinaties je het lekkerst vindt.

Conclusie

Groenten stomen in de magnetron is een snelle, gemakkelijke en gezonde manier om van gestoomde groenten te genieten. Het behoudt de voedingsstoffen, smaak en textuur van de groenten, terwijl het ook energiezuinig is. Met de juiste stappen en een magnetronbestendige kom kun je binnen enkele minuten een heerlijke en voedzame maaltijd bereiden. Probeer het zelf en ontdek de vele voordelen van groenten stomen in de magnetron!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht