Inbouw oven en magnetron set

Een inbouw oven en magnetron set is een handige en ruimtebesparende oplossing voor in de keuken. Met deze set kun je zowel bakken en braden als snel gerechten opwarmen met behulp van de magnetronfunctie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen, functies en installatie van een inbouw oven en magnetron set.

Voordelen van een inbouw oven en magnetron set

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een inbouw oven en magnetron set:

 • Ruimtebesparend: Een inbouw oven en magnetron set wordt in de keukenwand geplaatst, waardoor je waardevolle werkruimte op het aanrecht bespaart. Dit is vooral handig in kleinere keukens.
 • Efficiëntie: Met een inbouw oven en magnetron set kun je zowel traditionele ovenfuncties als magnetronfuncties gebruiken. Dit betekent dat je gerechten op verschillende manieren kunt bereiden, afhankelijk van je behoeften en tijdsbeperkingen.
 • Esthetisch: Een inbouw oven en magnetron set zorgt voor een strakke en naadloze uitstraling in de keuken. Het past mooi in het geheel en geeft een moderne uitstraling.
 • Veelzijdigheid: Met een inbouw oven en magnetron set kun je een breed scala aan gerechten bereiden, van het bakken van taarten en brood tot het grillen van vlees en het opwarmen van restjes.
 • Tijdsbesparend: De magnetronfunctie van de set maakt het mogelijk om gerechten snel op te warmen, waardoor je tijd bespaart in de keuken.

Functies van een inbouw oven en magnetron set

Een inbouw oven en magnetron set biedt verschillende functies om aan al je kookbehoeften te voldoen. Enkele veelvoorkomende functies zijn:

 • Ovenfuncties: Een inbouw oven en magnetron set kan verschillende ovenfuncties hebben, zoals heteluchtoven, grill, boven- en onderwarmte, en stoomfunctie. Deze functies stellen je in staat om een breed scala aan gerechten te bereiden.
 • Magnetronfuncties: De magnetronfunctie van de set maakt het mogelijk om gerechten snel op te warmen of te ontdooien. Je kunt de magnetron ook gebruiken voor het bereiden van eenvoudige gerechten, zoals popcorn of het smelten van boter.
 • Combinatiefuncties: Sommige inbouw oven en magnetron sets bieden ook combinatiefuncties, waarbij je zowel de oven- als magnetronfuncties tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit is handig wanneer je gerechten wilt bereiden die zowel een snelle opwarming als een knapperige afwerking vereisen.
 • Programma’s en automatische instellingen: Veel inbouw oven en magnetron sets hebben voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende gerechten. Hierdoor hoef je alleen maar het gewenste programma te selecteren en de set zal automatisch de juiste temperatuur en tijd instellen.
 • Timer en kookwekker: Een inbouw oven en magnetron set is meestal uitgerust met een timer en kookwekker, zodat je de bereidingstijd van je gerechten kunt bijhouden en een signaal krijgt wanneer ze klaar zijn.

Installatie van een inbouw oven en magnetron set

De installatie van een inbouw oven en magnetron set vereist enige technische kennis en vaardigheden. Het is raadzaam om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de set correct wordt geïnstalleerd. Hier zijn enkele belangrijke stappen die betrokken zijn bij de installatie:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt voor de inbouwruimte in je keukenwand. Controleer ook of er voldoende elektrische aansluitingen en ventilatieopeningen beschikbaar zijn.
 2. Verwijdering van de oude apparatuur: Als je al een inbouw oven en/of magnetron hebt, moet je deze eerst verwijderen voordat je de nieuwe set installeert. Schakel de stroom uit en volg de instructies van de fabrikant om de oude apparatuur veilig te verwijderen.
 3. Plaatsing van de nieuwe set: Plaats de inbouw oven en magnetron set in de daarvoor bestemde ruimte in de keukenwand. Zorg ervoor dat de set waterpas staat en stevig is bevestigd.
 4. Aansluiting van elektriciteit en ventilatie: Sluit de elektrische bedrading van de set aan op de juiste aansluitingen. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen vrij zijn en dat er voldoende ruimte is voor luchtcirculatie.
 5. Testen en afstellen: Schakel de stroom in en test de set om ervoor te zorgen dat alle functies naar behoren werken. Pas indien nodig de tijd en temperatuurinstellingen aan.

Door het volgen van deze stappen kun je genieten van de vele voordelen en functies van een inbouw oven en magnetron set in je keuken. Het biedt gemak, veelzijdigheid en een moderne uitstraling, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke keuken.

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht