Kip ontdooien in de magnetron: een snelle en veilige methode

Als je regelmatig kip in je maaltijden gebruikt, kan het voorkomen dat je soms vergeten bent om de kip op tijd uit de vriezer te halen. Gelukkig is er een snelle en veilige methode om kip te ontdooien: de magnetron. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het ontdooien van kip in de magnetron, inclusief handige tips en voorzorgsmaatregelen.

Waarom kiezen voor de magnetron?

De magnetron is een handig keukenapparaat dat in bijna elk huishouden te vinden is. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken, en kan ook worden gebruikt om voedsel te ontdooien. Het ontdooien van kip in de magnetron is een goede keuze als je weinig tijd hebt en snel een maaltijd wilt bereiden.

Stappen voor het ontdooien van kip in de magnetron

Volg deze stappen om kip veilig en snel te ontdooien in de magnetron:

 1. Verwijder de kip uit de verpakking en plaats deze op een magnetronbestendig bord of schaal.
 2. Stel de magnetron in op de ontdooistand of gebruik een lage vermogensinstelling, zoals 30% of 50% vermogen.
 3. Stel de tijd in op basis van het gewicht van de kip. Een algemene richtlijn is om 2-3 minuten per 100 gram kip te rekenen.
 4. Halverwege de ontdooitijd, draai de kip om zodat deze gelijkmatig ontdooit.
 5. Controleer regelmatig de kip om ervoor te zorgen dat deze niet gaar wordt. Als de kip begint te koken, verlaag dan het vermogen van de magnetron.
 6. Zodra de kip volledig ontdooid is, verwijder je deze uit de magnetron en gebruik je deze direct in je recept.

Tips voor het ontdooien van kip in de magnetron

Om het ontdooien van kip in de magnetron zo veilig en efficiënt mogelijk te maken, volgen hier enkele handige tips:

 • Zorg ervoor dat de kip volledig is ontdooid voordat je deze gaat bereiden. Dit voorkomt dat de kip ongelijkmatig gaar wordt.
 • Als je een grote hoeveelheid kip wilt ontdooien, verdeel deze dan in kleinere stukken voordat je ze in de magnetron plaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige ontdooiing.
 • Gebruik altijd een magnetronbestendige schaal of bord om de kip op te plaatsen. Plastic of papieren verpakkingen kunnen smelten in de magnetron.
 • Als je geen ontdooistand op je magnetron hebt, gebruik dan een lage vermogensinstelling om de kip langzaam te ontdooien.
 • Controleer de kip regelmatig tijdens het ontdooiproces om ervoor te zorgen dat deze niet gaar wordt. Als de kip begint te koken, verlaag dan het vermogen van de magnetron.
 • Gebruik de ontdooide kip direct in je recept. Laat de kip niet te lang buiten de koelkast staan om bacteriegroei te voorkomen.

Veiligheidsmaatregelen bij het ontdooien van kip in de magnetron

Het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het ontdooien van kip in de magnetron om voedselvergiftiging te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Zorg ervoor dat de kip volledig ontdooid is voordat je deze gaat bereiden. Bevroren delen kunnen ervoor zorgen dat de kip ongelijkmatig gaar wordt.
 • Was je handen grondig met warm water en zeep voor en na het hanteren van rauwe kip.
 • Reinig alle oppervlakken en keukengerei die in contact zijn gekomen met rauwe kip grondig om kruisbesmetting te voorkomen.
 • Gebruik een voedselthermometer om ervoor te zorgen dat de kip de juiste interne temperatuur heeft bereikt (75°C) voordat je deze consumeert.
 • Als je de kip niet direct gaat gebruiken na het ontdooien, bewaar deze dan in de koelkast en consumeer deze binnen 24 uur.

Conclusie

Het ontdooien van kip in de magnetron is een snelle en veilige methode om bevroren kip snel klaar te maken voor gebruik. Door de juiste stappen te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je genieten van heerlijke maaltijden met ontdooide kip zonder je zorgen te maken over voedselvergiftiging. Vergeet niet om altijd de kip volledig te laten ontdooien en deze direct te gebruiken in je recepten. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht