Kruiden drogen in de magnetron: een snelle en gemakkelijke methode

Als je graag kookt en van verse kruiden houdt, dan is het drogen van kruiden een handige manier om ze langer te bewaren. Er zijn verschillende methoden om kruiden te drogen, maar een methode die steeds populairder wordt, is het drogen van kruiden in de magnetron. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het drogen van kruiden in de magnetron en hoe je dit op de juiste manier kunt doen.

Waarom kruiden drogen in de magnetron?

Het drogen van kruiden in de magnetron heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden. Ten eerste is het een snelle methode. In plaats van dagen of weken te wachten tot je kruiden zijn gedroogd, kun je met de magnetronmethode je kruiden binnen enkele minuten drogen. Dit is vooral handig als je op het laatste moment kruiden nodig hebt voor een gerecht.

Ten tweede is het drogen van kruiden in de magnetron een gemakkelijke methode. Je hebt geen speciale apparatuur nodig, alleen een magnetron en een magnetronbestendige schaal of bord. Dit maakt het een toegankelijke methode voor iedereen die graag kruiden wil drogen.

Hoe droog je kruiden in de magnetron?

Om kruiden in de magnetron te drogen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Pluk de kruiden die je wilt drogen. Zorg ervoor dat ze vers en schoon zijn.
 2. Was de kruiden voorzichtig en dep ze droog met een schone handdoek of keukenpapier.
 3. Leg de kruiden op een magnetronbestendige schaal of bord. Zorg ervoor dat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn en elkaar niet overlappen.
 4. Plaats de schaal of het bord met kruiden in de magnetron.
 5. Stel de magnetron in op een lage stand, bijvoorbeeld 30% vermogen.
 6. Start de magnetron en droog de kruiden in intervallen van 30 seconden tot 1 minuut. Controleer de kruiden na elk interval om te zien of ze droog genoeg zijn. Dit voorkomt dat de kruiden verbranden.
 7. Laat de gedroogde kruiden afkoelen voordat je ze opbergt in luchtdichte potjes of zakjes.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk je eigen gedroogde kruiden maken met behulp van de magnetron.

Welke kruiden kun je drogen in de magnetron?

De meeste kruiden kunnen worden gedroogd in de magnetron. Enkele populaire kruiden die goed gedijen bij deze methode zijn:

 • Rozemarijn
 • Tijm
 • Oregano
 • Basilicum
 • Peterselie
 • Munt

Deze kruiden behouden hun smaak en aroma goed bij het drogen in de magnetron.

Tips voor het drogen van kruiden in de magnetron

Om de beste resultaten te behalen bij het drogen van kruiden in de magnetron, volgen hier enkele handige tips:

 • Zorg ervoor dat de kruiden volledig droog zijn voordat je ze opbergt. Vocht kan ervoor zorgen dat de kruiden schimmelen.
 • Gebruik een lage stand op je magnetron om te voorkomen dat de kruiden verbranden. Het drogen van kruiden is een delicaat proces dat geduld en zorg vereist.
 • Controleer de kruiden regelmatig tijdens het drogen om oververhitting te voorkomen. Als de kruiden bruin worden, zijn ze te ver gedroogd.
 • Bewaar de gedroogde kruiden op een koele, donkere en droge plaats om hun smaak en aroma te behouden.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je gedroogde kruiden van de hoogste kwaliteit zijn en hun smaak behouden.

Conclusie

Het drogen van kruiden in de magnetron is een snelle en gemakkelijke methode om je kruiden langer te bewaren. Met slechts een magnetron en een magnetronbestendige schaal of bord kun je binnen enkele minuten je eigen gedroogde kruiden maken. Het is belangrijk om de kruiden regelmatig te controleren tijdens het drogen om oververhitting te voorkomen. Bewaar de gedroogde kruiden op een koele, donkere en droge plaats om hun smaak en aroma te behouden. Probeer deze methode eens uit en geniet het hele jaar door van de heerlijke smaak van verse kruiden!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht