Magnetron schoonmaken citroen

Magnetron schoonmaken citroen

De magnetron is een handig keukenapparaat dat we dagelijks gebruiken om ons voedsel op te warmen. Na verloop van tijd kan de magnetron echter vies worden door opspattend voedsel en vet. Gelukkig is er een eenvoudige en natuurlijke manier om je magnetron schoon te maken: met behulp van een citroen.

Waarom een citroen?

Een citroen is een geweldige natuurlijke reiniger vanwege zijn zuurgraad en antibacteriële eigenschappen. Het sap van een citroen kan helpen bij het verwijderen van vet en vuil, terwijl de frisse geur van citroen de nare geurtjes in de magnetron neutraliseert.

Hoe maak je de magnetron schoon met een citroen?

Volg deze eenvoudige stappen om je magnetron schoon te maken met behulp van een citroen:

 1. Snijd een citroen doormidden en pers het sap uit in een magnetronbestendige kom.
 2. Voeg een kopje water toe aan de kom met citroensap.
 3. Plaats de kom in de magnetron en verwarm het mengsel gedurende 3 minuten op de hoogste stand.
 4. Laat de magnetrondeur gesloten en wacht nog eens 5 minuten, zodat de stoom zich kan verspreiden en het vuil losweekt.
 5. Open de magnetrondeur en verwijder de kom met het citroenwater voorzichtig. Pas op, de kom kan heet zijn!
 6. Neem een vochtige doek en veeg de binnenkant van de magnetron schoon. Het vuil zou nu gemakkelijk moeten loskomen.
 7. Als er nog hardnekkige vlekken zijn, kun je een spons of borstel gebruiken om ze voorzichtig weg te schrobben.
 8. Veeg ten slotte de binnenkant van de magnetron af met een schone, droge doek.

Extra tips voor het schoonmaken van de magnetron

Naast het gebruik van een citroen zijn er nog enkele andere handige tips om je magnetron schoon te maken:

 • Gebruik een magnetronbestendige kom om het citroenwater in te verwarmen. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om morsen te voorkomen.
 • Als je geen citroen hebt, kun je ook citroensap uit een fles gebruiken. Voeg ongeveer 2 eetlepels citroensap toe aan een kopje water.
 • Als je geen citroen of citroensap hebt, kun je ook azijn gebruiken. Meng een kopje water met een kopje azijn en verwarm dit in de magnetron.
 • Laat de stoom in de magnetron zitten nadat het mengsel is verwarmd. Dit helpt bij het losweken van het vuil en maakt het gemakkelijker om schoon te maken.
 • Gebruik een zachte doek of spons om de binnenkant van de magnetron schoon te maken. Vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken.
 • Als je magnetron een draaiplateau heeft, verwijder dit dan voordat je begint met schoonmaken. Reinig het draaiplateau apart met warm water en afwasmiddel.
 • Om nare geurtjes in de magnetron te verwijderen, kun je een paar druppels van je favoriete etherische olie toevoegen aan het citroenwater.

Conclusie

Het schoonmaken van je magnetron met behulp van een citroen is een eenvoudige en natuurlijke methode om vet en vuil te verwijderen. Het citroensap helpt niet alleen bij het reinigen, maar zorgt ook voor een frisse geur. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een schone en frisse magnetron!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht