Mug Cake Magnetron

Mug Cake Magnetron

Een mug cake magnetron is een heerlijk en snel dessert dat je kunt maken in de magnetron. Het is een eenvoudig recept dat binnen enkele minuten klaar is en perfect is voor wanneer je zin hebt in iets zoets maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. In dit artikel zullen we je alles vertellen over mug cakes en hoe je ze kunt maken in de magnetron.

Wat is een mug cake?

Een mug cake is een kleine cake die je kunt maken in een mok of beker. Het is een individuele portie cake die je snel kunt bereiden en bakken in de magnetron. Het idee achter een mug cake is dat je alle ingrediënten direct in de mok mengt en vervolgens in de magnetron plaatst. Binnen enkele minuten heb je een warme, luchtige cake die je direct kunt opeten.

Ingrediënten voor een mug cake

Om een mug cake te maken, heb je slechts een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hier is een lijst met de basis ingrediënten:

 • 4 eetlepels bloem
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1/4 theelepel bakpoeder
 • 3 eetlepels melk
 • 1 eetlepel olie
 • 1/4 theelepel vanille-extract
 • Een snufje zout

Je kunt ook variaties maken op de basis mug cake door bijvoorbeeld stukjes chocolade, noten of fruit toe te voegen. Experimenteer met verschillende smaken en texturen om je eigen perfecte mug cake te creëren.

Hoe maak je een mug cake in de magnetron?

Het maken van een mug cake in de magnetron is eenvoudig en snel. Volg deze stappen:

 1. Meng alle droge ingrediënten in een magnetronbestendige mok.
 2. Voeg de melk, olie en vanille-extract toe aan de mok en roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
 3. Plaats de mok in de magnetron en bak de mug cake op vol vermogen gedurende 1-2 minuten. Houd de cake goed in de gaten, want de baktijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van je magnetron.
 4. Haal de mok uit de magnetron en laat de mug cake een paar minuten afkoelen voordat je ervan geniet.

Je kunt de mug cake direct uit de mok eten of deze omkeren op een bord voor een meer traditionele presentatie. Serveer de mug cake met een bolletje ijs, slagroom of een snufje poedersuiker voor een extra feestelijk tintje.

Waarom kiezen voor een mug cake in de magnetron?

Een mug cake in de magnetron heeft verschillende voordelen:

 • Snelheid: Een mug cake is binnen enkele minuten klaar. Het bespaart je tijd en energie in vergelijking met het bakken van een traditionele cake in de oven.
 • Gemak: Je hebt geen ingewikkelde bakapparatuur nodig. Alles wat je nodig hebt, is een mok en een magnetron.
 • Portiegrootte: Een mug cake is een individuele portie, perfect voor wanneer je alleen wilt genieten van een zoete traktatie.
 • Veelzijdigheid: Je kunt eindeloos variëren met smaken en toppings om je mug cake aan te passen aan je eigen smaak.

Of je nu een zoetekauw bent of gewoon zin hebt in een snel dessert, een mug cake in de magnetron is een geweldige optie. Het is gemakkelijk, snel en heerlijk. Probeer het eens uit en ontdek je nieuwe favoriete mug cake recept!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht