Pizza opwarmen in de magnetron: een snelle en handige oplossing

Wanneer je zin hebt in een heerlijke pizza, maar geen tijd of zin hebt om er een helemaal opnieuw te maken, is het opwarmen van een restje pizza in de magnetron een snelle en handige oplossing. Met de juiste techniek en wat handige tips kun je genieten van een warme en smaakvolle pizza, zonder dat deze taai of droog wordt. In dit artikel delen we alles wat je moet weten over het opwarmen van pizza in de magnetron.

De juiste techniek voor het opwarmen van pizza in de magnetron

Om ervoor te zorgen dat je pizza gelijkmatig wordt opgewarmd en niet taai wordt, is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

 1. Plaats de overgebleven pizzapunten op een magnetronbestendig bord of schaal. Zorg ervoor dat de stukken niet op elkaar liggen, zodat de warmte gelijkmatig kan circuleren.
 2. Bedek de pizza losjes met een magnetronbestendige deksel of magnetronfolie. Dit helpt voorkomen dat de pizza uitdroogt tijdens het opwarmen.
 3. Stel de magnetron in op een middelhoge stand, bijvoorbeeld 50-70% van het maximale vermogen. Dit voorkomt dat de pizza te snel opwarmt en taai wordt.
 4. Verwarm de pizza gedurende 1-2 minuten, afhankelijk van de dikte en grootte van de stukken. Begin met 1 minuut en controleer daarna of de pizza warm genoeg is. Indien nodig, verwarm je de pizza nogmaals in stappen van 30 seconden.
 5. Laat de pizza enkele minuten rusten voordat je ervan geniet. Dit helpt de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomt dat je je mond verbrandt.

Tips voor het behouden van de smaak en textuur van de pizza

Hoewel het opwarmen van pizza in de magnetron een snelle oplossing is, kan het soms resulteren in een taai of droog resultaat. Met deze handige tips kun je de smaak en textuur van de pizza behouden:

 • Voeg een klein glas water toe aan de magnetron tijdens het opwarmen. Dit helpt de luchtvochtigheid te verhogen en voorkomt uitdroging van de pizza.
 • Gebruik een magnetronbestendige deksel of magnetronfolie om de pizza losjes te bedekken. Hierdoor blijft de warmte beter behouden en wordt de pizza gelijkmatiger opgewarmd.
 • Als je tijd hebt, kun je de pizza ook opwarmen in een voorverwarmde oven op een lage temperatuur. Dit zorgt voor een knapperige korst en behoudt de smaak van de toppings.
 • Voeg verse kruiden of extra toppings toe aan de pizza nadat deze is opgewarmd. Dit geeft de pizza een extra smaakboost en maakt het opwarmproces de moeite waard.

Wat te doen met overgebleven pizza?

Als je meer pizza hebt dan je in één keer kunt opeten, zijn er verschillende manieren om de overgebleven stukken te bewaren. Hier zijn enkele suggesties:

 • Bewaar de pizza in een luchtdichte plastic zak of afgedekte container in de koelkast. Hierdoor blijft de pizza vers en kun je deze binnen 2-3 dagen opwarmen.
 • Als je van plan bent om de pizza later opnieuw op te warmen, kun je de stukken individueel in plasticfolie wikkelen en in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat je de pizza binnen 1-2 maanden consumeert voor de beste smaak.
 • Overgebleven pizza kan ook worden gebruikt als ingrediënt in andere gerechten, zoals pizza quesadilla’s, pizza omelet of pizza soep. Laat je creativiteit de vrije loop!

Conclusie

Het opwarmen van pizza in de magnetron is een snelle en handige manier om te genieten van een warme maaltijd zonder veel gedoe. Door de juiste techniek te gebruiken en enkele handige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je pizza niet taai of droog wordt. Vergeet niet om de pizza losjes te bedekken, de magnetron op een middelhoge stand in te stellen en de pizza enkele minuten te laten rusten voordat je ervan geniet. Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk van een heerlijke pizza genieten, zelfs als het een restje is!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht