Sperziebonen magnetron

Sperziebonen magnetron

Sperziebonen zijn een veelgebruikte groente in de Nederlandse keuken. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Er zijn verschillende manieren om sperziebonen te bereiden, waaronder koken, stomen en roerbakken. Een andere snelle en handige manier om sperziebonen te bereiden is in de magnetron. In dit artikel zullen we bespreken hoe je sperziebonen kunt bereiden in de magnetron en wat de voordelen hiervan zijn.

Voordelen van het bereiden van sperziebonen in de magnetron

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het bereiden van sperziebonen in de magnetron:

 • Snelheid: Het bereiden van sperziebonen in de magnetron is veel sneller dan koken of stomen. In slechts enkele minuten kun je genieten van heerlijk gekookte sperziebonen.
 • Gemak: Het bereiden van sperziebonen in de magnetron is erg eenvoudig. Je hoeft alleen de bonen te wassen, eventueel te snijden en in een magnetronbestendige schaal te plaatsen.
 • Behoud van voedingsstoffen: Door sperziebonen in de magnetron te bereiden, blijven de meeste voedingsstoffen behouden. Dit komt doordat de kooktijd korter is en er minder water wordt gebruikt.
 • Minder afwas: Bij het koken van sperziebonen moet je een pan en een vergiet gebruiken. Bij het bereiden in de magnetron heb je alleen een magnetronbestendige schaal nodig, wat resulteert in minder afwas.

Hoe sperziebonen te bereiden in de magnetron

Om sperziebonen in de magnetron te bereiden, volg je de onderstaande stappen:

 1. Was de sperziebonen grondig onder stromend water.
 2. Snijd de uiteinden van de bonen af, indien gewenst.
 3. Plaats de sperziebonen in een magnetronbestendige schaal.
 4. Voeg een klein beetje water toe aan de schaal, ongeveer 2 eetlepels.
 5. Bedek de schaal met een magnetronbestendig deksel of magnetronfolie.
 6. Plaats de schaal in de magnetron en stel de gewenste kooktijd in. Voor ongeveer 250 gram sperziebonen is 4-5 minuten op vol vermogen voldoende.
 7. Controleer na de kooktijd of de sperziebonen gaar zijn. Prik er met een vork in om te testen of ze zacht genoeg zijn.
 8. Indien de bonen nog niet gaar genoeg zijn, plaats je ze terug in de magnetron en kook je ze nog een minuut of twee langer.
 9. Haal de schaal voorzichtig uit de magnetron, pas op voor de hete stoom.
 10. Laat de sperziebonen een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Je kunt de sperziebonen op smaak brengen met zout, peper, boter of een dressing naar keuze. Serveer ze als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of voeg ze toe aan een salade voor extra crunch en voedingswaarde.

Conclusie

Het bereiden van sperziebonen in de magnetron is een snelle, gemakkelijke en gezonde manier om van deze groente te genieten. Met behulp van de magnetron kun je binnen enkele minuten heerlijk gekookte sperziebonen op tafel zetten, terwijl de meeste voedingsstoffen behouden blijven. Probeer deze methode eens uit en ontdek zelf het gemak van sperziebonen uit de magnetron!

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht