Verschil combi oven en combi magnetron

Verschil combi oven en combi magnetron

Een veelvoorkomende vraag bij het kopen van keukenapparatuur is het verschil tussen een combi oven en een combi magnetron. Hoewel beide apparaten veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen die de keuze kunnen beïnvloeden. In dit artikel zullen we de verschillen tussen een combi oven en een combi magnetron bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van een nieuw apparaat voor je keuken.

Wat is een combi oven?

Een combi oven is een keukenapparaat dat zowel kan bakken als verwarmen. Het combineert de functies van een conventionele oven en een magnetron in één apparaat. Een combi oven maakt gebruik van zowel warmte als microgolven om voedsel te bereiden. Dit betekent dat je met een combi oven zowel kunt bakken als snel kunt opwarmen.

Enkele kenmerken van een combi oven zijn:

 • Verwarmingsfunctie: Een combi oven kan opwarmen en bakken, vergelijkbaar met een conventionele oven.
 • Magnetronfunctie: Een combi oven heeft ook een magnetronfunctie, waarmee je voedsel snel kunt opwarmen.
 • Combinatiefunctie: Het belangrijkste kenmerk van een combi oven is de mogelijkheid om zowel de oven- als magnetronfunctie tegelijkertijd te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om voedsel snel te bereiden en tegelijkertijd een knapperige buitenkant te krijgen.
 • Meerdere kookprogramma’s: Een combi oven heeft vaak verschillende kookprogramma’s, zoals grillen, bakken, ontdooien en stomen.

Wat is een combi magnetron?

Een combi magnetron is ook een keukenapparaat dat zowel kan bakken als verwarmen, maar het verschilt van een combi oven op een belangrijk punt. Een combi magnetron maakt namelijk voornamelijk gebruik van microgolven om voedsel te bereiden, terwijl een combi oven zowel warmte als microgolven gebruikt.

Enkele kenmerken van een combi magnetron zijn:

 • Magnetronfunctie: Een combi magnetron heeft een magnetronfunctie, waarmee je voedsel snel kunt opwarmen.
 • Grillfunctie: Naast de magnetronfunctie heeft een combi magnetron ook een grillfunctie, waarmee je voedsel kunt grillen en een knapperige buitenkant kunt krijgen.
 • Combinatiefunctie: Hoewel een combi magnetron niet dezelfde combinatiemogelijkheden heeft als een combi oven, kan het nog steeds de magnetron- en grillfunctie tegelijkertijd gebruiken.
 • Meerdere kookprogramma’s: Net als een combi oven heeft een combi magnetron vaak verschillende kookprogramma’s, zoals bakken, ontdooien en stomen.

Belangrijkste verschillen

Hoewel een combi oven en een combi magnetron vergelijkbare functies hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen die je moet overwegen bij het maken van je keuze:

 • Verwarmingsmethode: Een combi oven gebruikt zowel warmte als microgolven om voedsel te bereiden, terwijl een combi magnetron voornamelijk microgolven gebruikt. Dit kan invloed hebben op de bereidingstijd en de textuur van het voedsel.
 • Combinatiemogelijkheden: Een combi oven biedt meer combinatiemogelijkheden, omdat het zowel de oven- als magnetronfunctie tegelijkertijd kan gebruiken. Een combi magnetron kan alleen de magnetron- en grillfunctie tegelijkertijd gebruiken.
 • Prijs: Over het algemeen zijn combi ovens duurder dan combi magnetrons, vanwege de extra functies en mogelijkheden die ze bieden.

Als je voornamelijk op zoek bent naar een apparaat om snel voedsel op te warmen, dan is een combi magnetron een goede keuze. Het is ook een goede optie als je een beperkt budget hebt. Aan de andere kant, als je graag bakt en verschillende kooktechnieken wilt uitproberen, dan is een combi oven de betere keuze.

Conclusie:

Het verschil tussen een combi oven en een combi magnetron ligt voornamelijk in de verwarmingsmethode en de combinatiemogelijkheden. Een combi oven gebruikt zowel warmte als microgolven, terwijl een combi magnetron voornamelijk microgolven gebruikt. Een combi oven biedt ook meer combinatiemogelijkheden, omdat het zowel de oven- als magnetronfunctie tegelijkertijd kan gebruiken. Het maken van de juiste keuze hangt af van je kookbehoeften en budget.

Plaats een reactie

Magnetron info

Snel, simpel en altijd smakelijk: ontdek uw keukenvrijheid
met onze topkeuze magnetrons. Waar tijd en gemak
samenkomen, daar vindt u onze magnetron oplossingen.

Begin zoektocht